top of page

Vagyok.
Veréb Szandra vagyok, Integrál szemléletű önismereti kísérő, Bodywork csoportvezető, Családállító, Orientális táncos, Dúla.

Nő vagyok.
Tele érzelemmel, életerővel, rezdülésekkel. Ez csodálatos adottság ahhoz, hogy a létezés mélyebb értelmét tapasztaljuk. Az adottságaink lehetővé teszik - egy bizonyos szintig - a folyamatos érzelmi és tudati fejlődést. Hálás vagyok, hogy Nő vagyok.

Anya vagyok.

Az élet egy olyan dimenziója ez, ami máshogy nem megközelíthető. Egyszerre erő és gyenge pont. Egyszerre könnyed, természetes és egyszerre nehéz. Csoda ez a Lét. 

Táncos vagyok.
Amikor mást nézek tánc közben, látom, ahogy a lényén keresztül átszűrődik Isten, s ez által én is kapcsolódom hozzá és mélyen magamhoz. Amikor táncolok, tapasztalom, ahogy az érzések, s a Szeretet kivetülnek a mellkasomból, s állítólag olyasvalamit árasztok, ami igaz, megérintő. A táncos mintha egy csatorna lenne, mely ráhangolódik az élet, az univerzum áramlására, rezgéseire, a jelenlévők tudatára és megszűrve, sűrítve, átalakítva létrejön benne az adott pillanatban a mozdulat s a kapcsolat a résztvevőkkel. Olyan, mint egy prizma, ami összegyűjti a fényt és sűrítve, befogadható formában tovább adja. Ez egy folyamatos kommunikáció, folyamatos kapcsolat.
A tánc gyógyít, a tánc kapcsolatot teremt, a tánc tudatot tágít. Ez a tapasztalatom. 


„Utazó” vagyok.
Úton vagyok – legalábbis azt hiszem. S van, hogy úgy tűnik, megérkeztem.
Lehet, hogy igazából nincs is út, s végig ott voltam, ahová mindig is törekedtem.


Kísérő vagyok.
Alázattal, szeretettel és tisztelettel kísérlek az utadon. Olykor vagyok a lámpás, aki irányt mutat, s olykor egy árnyék, aki csendben követ, s így együtt megyünk az utadon-utunkon. Vagyok a fészek, aki biztonságot ad és néha a gonosz, aki a legbensőbb démonjaidat testesíti meg. A vásznad vagyok, melyre a bensőd vetül – s együtt nézzük ezt a filmet. Vagyok a lift, mely – ha kéred - a pokolba visz, s ugyanez visz a mennyekbe is, s vagyok a híd, mely mindezt, s részeidet összeköti.
Minden mindennel összefügg. A kísérés, a tánc, az utam és a Te utad.

Veréb Szandra
Veréb Szandra dob
Veréb Szandra csoport

BIOGRÁFIA

2012-ben találkoztam először az Integrál Pszichológia világával, az Integrál Akadémián. Életem egyik legjobb döntése volt, teljes mértékben átalakult, tágult a világszemléletem és az önmagamhoz, s emberekhez való viszonyom. Elfogadóbb, megértőbb, tudatosabb, egyszerűen informáltabb lettem, s egy élő közösség részesévé váltam. Az első lélekmozgásos önismereti tapasztalások Gánti Bence Integrál táboraiban értek, melyekre a mai napig hálával gondolok vissza. 2015-ben végeztem Integrál tanácsadóként, s 2014 óta kísérek embereket önismereti útjukon.

2016-ban Daubner Bélánál tanultam Integratív Hipnoterápiát, mely lehetővé tette, hogy mélyrehatóbban, s célzottabban dolgozzam önismereti kísérőként belső képek és énrészek segítségével.

2016-tól képződöm Bodywork csoportvezetőként a módszer megalapítójánál – Pecsenka Nóránál, és Sebő Júliánál. A test és tudat kapcsolata; a tudat mozgása; annak megengedése, hogy hagy lehessen az, ami van; a Most, azaz a pillanat megélése; a tudat tágasságának megtapasztalása volt számomra a legfontosabb.

Mindezek mellett megismerkedtem a Theta Healing technikával, mely kvantum pszichológiai alapjaival új távlatokat nyitott. Gyors és hatékony energetikai módszernek tartom, de hamar rájöttem, hogy nem ez az én utam.

A Bodywork hatására és személyes érdeklődésből érdekelni kezdett a magzati kor, a várandósság, s ezért 2016-ban okleveles Dúla lettem. Ezen tudásomat elsősorban egyéni önismereti és csoportos kíséréseim során használom.

Természetesen az önismereti háttéren is dolgozok ahhoz, hogy emberekkel tudjak foglalkozni: kezdve az INTA csoportjain (pszichodráma, családállítás, bodywork), ami mellett egyéni terápiába jártam, ezután 250 órás Bodywork csoportra, majd 250 órás Pszichodráma csoportba Daubner Bélához és Családállítás képzésre Kövesdi Krisztinához..
A meditáció szerves része az életemnek, a hétköznapi gyakorlás mellett 2013 óta minden évben 10 napos elvonuláson veszek részt.
Számomra a tánc, az alkotás is egy fontos önismereti forrás, de talán bármi lehet az, ami lehetővé teszi az önmagunkkal való kapcsolódást.
Ezen felül nagyon fontos számomra a mozgás, és a természettel való kapcsolat, melyet futással, jógával, biciklizéssel, természet járással teszek lehetővé.

2023-ban Bodywork kiképzővé váltam, így immáron lelkes bodyworkereket kísérhetek csoportvezetői. útjukon 

Jelenleg Bodywork csoportot vezetek Egerben és Budapesten,  szupervízióban követem a csoportvezető asszisztenseimet, családállítást tartok és egyéni konzultációkon kísérem a klienseimet.

oltár

Szeretettel fogadlak bármelyik fórumon és akár azon kívül.

bottom of page